Panduan menyediakan makanan lembut

Posted on April 25, 2008. Filed under: Pemakanan Wargaemas | Tags: |

  • Sediakan bubur seperti bubur nasi, bubur jagung atau bubur kacang
  • Pilih sumber protein yang lembut seperti telur, tauhu , tempe, keju ,kacang panggang, dadih, ikan yang berlemak
  • Gunakan daging yang dicincang
  • Gunakan bebola ikan, ayam, daging dan sotong
  • Pilih sayuran berubi atau berbuah
  • Pilih sayuran berdaun hijau yang lembut
  • Sediakan pudding atau agar-agar yang menggunakan susu sebagai snek
  • Buang biji atau kulit keras pada buah-buahan dan sayur-sayuran
  • Gunakan kaedah memasak seperti merebus, rendidih atau kukus.

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

    Perihal

    Pemakanan sihat untuk bayi, kanak-kanak, ibu, wargaemas dan masyarakat keseluruhannya

    RSS

    Subscribe Via RSS

    • Subscribe with Bloglines
    • Add your feed to Newsburst from CNET News.com
    • Subscribe in Google Reader
    • Add to My Yahoo!
    • Subscribe in NewsGator Online
    • The latest comments to all posts in RSS

    Meta

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: